HJELP OSS I VÅRT ARBEID

DigiAid er helt avhengig av alle former for bidrag du kan hjelpe med.

Støtt oss

Blomsterbarna – en skole i Sierra Leone

Gjennom Kari-Grete Alstad og Elise Schanke har vi oppdaget et nytt og fantastisk prosjekt vi får lov til å være en del av. DigiAid har allerede gitt flere pc-er som har blitt fraktet ned av Kari-Grete og Elise. Skolen er oppkalt etter Elise: 

«Mama Elisa’s Flower Children»

Historien til disse barna er forferdelig, og inneholder alt fra store nasjonale katastrofer, 10 år med borgerkrig, et land i ruiner og alt som følger med etter en krig.

Barna trenger trygge hjem, trygge voksne og trygge omgivelser. Samtidig ønsker vi at de skal få tilgang til teknologi og internett for å gi dem uendelig med muligheter til læring, utvikling og utdanning.

Barna kommer fra hjem som ble ødelagt av to store nasjonale katastrofer. Først en borgerkrig som varte i ti år. Den la landet i ruiner og etterlot tusenvis av uskyldige krigsofre. Mange fikk hender, armer, ben, eller føtter hugget av.

Barna omtales som ”Blomsterbarna”  fordi håpet er at de skal vokse og utvikle seg slik at de får et bedre liv enn det de kommer fra.

Planen videre, med din hjelp, er å finansiere byggingen av barnehjemmet. Barnehjemmet er delvis bygget, men finansielle problemer gjør at det står halvferdig.

Trykk her for å hjelp Blomsterbarna.

Halvferdig barnehjem

Allerede er barnehjemmet kommet langt, men det krever fremdeles arbeid og til det trengs hjelp i fra dere. Dette blir et helt fantastisk sted for barna å bo og å lære.

 

Tente skolelys

Barna ønsker virkelig å lære!

 

Jenter på trappa

Alle jentebarna skal få bevisstgjøring og beskyttelse mot kjønnslemlestelse i et land der 90 prosent av kvinnene er omskåret.
Men også guttene må lære at at omskjæring er en forkastelig og inhuman tradisjon som må bekjempes.

I dag er barna og betjening trangbodd i leid hus, dårlig egnet til  formålet.
En ny bygning vil også gjøre det mulig  for oss å ta imot flere barn som trenger hjelp og beskyttelse i tiden som kommer.

Skole og læring

Også guttene trenger hjelp. De får også opplæring i hvordan man må legge gamle og forferdelige tradisjoner bak seg.

 

De svakeste

I dette samfunnet er det jentebarna som er de svakeste. Vi ønsker å beskytte dem både som barn, men også hjelpe dem inn i ungdomsår og være en hjelp selv etter de er voksne.

Foreldreløse barn

Spesielt små jenter som lille Sina trenger beskyttelse fra gamle tradisjoner og overtro. Selv besteforeldre og andre familiemedlemmer ønsker å stjele med seg barn for omskjæring. Så dypt sitter gamle tradisjoner. Dette er en av de viktigste tingene vi må arbeide mot, sammen!

Elise Schanke

Født og oppvokst i Trøndelag kom hun som ganske ung, nyutdannet sykepleier til Liberia i Vest Afrika.
Hun ble for alvor bitt av Afrika-basillen og har i hele sitt voksne liv drevet med bistand i Afrika.
Hun har vært knyttet til flere forskjellige norske og internasjonale hjelpeorganisasjoner – bl.a. UNICEF og Den Norske Flyktninghjelpen.
Da krigen i Sierra Leone (2001 -2012) tok slutt deltok hun gjennom flyktninghjelpen med arbeid for de mange krigsskadde og deres barn. Hun fikk ansvar for å bygge boliger til krigsoffer-familier over hele landet. 
Etter fredsslutningen trakk Flyktningehjelpen seg ut av landet, mens Elise Schanken ble værende og bygget opp den norske organisasjonen Sierra Leones Venner, som hun fortsatt leder.
Foreningen tar til seg av barn fra de vanskeligst stilte familiene etter krigen, opprettet barnehjemmet «Mama Elisa’s Flower Children» og har sørget for at de har fått en trygg oppvekst og skolegang.
De eldste barna er nå flyttet ut og Elise Schankes mål er å få reist penger til en ny barnehjems-bygning for å kunne ta imot flere foreldreløse barn, spesielt jenter,  som trenger en trygg oppvekst, med omsorg, utdannelse og beskyttelse.  

Vitnesbyrd om hva som har skjedd

Advarsel: Sterke bilder

Kvinne med benproteser

Denne kvinnen fikk begge bena kuttet av ved knærne da hun satte seg opp mot soldatene. Protesene hun fikk etter hvert er nå gamle og slitte – hun sliter med store smerter.

Avkuttede hender

Hjemme i landsbyen der blomsterbarna kommer fra, lever fortsatt noen av de overlevende fra krigen. Denne gamle bestefaren fikk begge hendene kutte av da han nektet å la opprørssoldatene forsyne seg av vekstene på åkeren hans

Proteser

Han har i ettertid fått proteser så han klare seg selv, men han har  et vanskelig liv.

Ebola-epidemien

Ebola-epidemien  i 2014  satte landet tilbake på nytt. Mye frykt og overtro. Mange døde.  Epidemien ble etterfulgt av dyrtid.