Eco Moyo

[Norsk] Vi er stolt av kunne bidra til dette fantastiske prosjektet. Eco Moyo er både en skole og et utdanningssenter. Man kan ikke bli annet enn ydmyk overfor det utrolige arbeidet menneskene som driver skolen gjør. Vi gleder oss til å kunne hjelpe mer!

Eco Moyo ligger i Shanzu, en landsby i Bumburi-distriktet i Mombasa, Kenya. De innfødte i Shanzu, Giriamasene, har sterke tradisjoner og forstår ikke alltid verdien og nytten i utdannelse. Heksekunst praktiseres fremdeles og utbredt alkoholisme gjør at den åpne skolen utgjør en stor forskjell for Montessori-barna. 

Vi håper at datamaskinene og utstyret fra DigiAid tenner en gnist i jakten på kunnskap og lek.

[English] We are proud to have contributed to the fantastic school that is Eco Moyo! We are humbled by the effort of the people involved and with your help we will continue to aid this amazing project.

Eco Moyo is located in Shanzu, a village in the Bamburi area in Mombasa, Kenya. The native people of Shanzu, the Giriamas, have a strong sense of tradition and in many cases don’t recognize the importance of education. With witchcraft still being practised and a lot of alcoholism there is no doubt a free Montessori childrens school with focus on sustainability can make a major difference!

We hope providing this school with computer equipment will spark the childrens thirst for knowledge and play beyond borders.

Datamaskiner blir ofte et samlingspunkt for skolebarna. Vi ønsker å ha mulighet til å donere flere maskiner slik at flere får mulighet til å lære mer.

Et av klasserommene der timen er i full gang.

Skole, tegning, lek og diskusjon.

[Norsk] Hva betyr Eco Moyo?

«Eco» er forkortelse for «Ecology»/»Økologi» og betyr «Studie av hjemmet».  Økologi referer til forholdet mellom organismer og miljøet.

«Mojo» er det swahilesiske ordet for «hjerte» og refererer til en annen landsby (Ezamoyo) der enda et utdanningssenter bygges nå.

[English] What does the name Eco Moyo mean?

«Eco» is short for «Ecology» which literally means: «Study of the Home». Ecology refers to the relationship between organisms and their environment. «Moyo» is the swahili name for «heart» and refers to the name of the village (Ezamoyo) where we are building are new education center.

Start video

Tilbakemeldingen vi fikk etter første sending av datamaskiner til Eco Moyo fantastisk:

Jeg vil gjerne TAKKE DigiAid for den storslåtte gaven til Eco Moyo skolesenter i Kenya! De manglet PC-er til både lærere og elever – så disse laptop-ene vil utgjøre en enorm forskjell i deres hverdag.

TUSEN TAKK!

Jeg er imponert over tiltaket dere har satt i gang med å videreformidle brukte maskiner ved ny-kjøp – og at dere tar kostnadene ved oppdatering etc. Håper det kan smitte over på andre i bransjen!

Lykke til videre, og igjen: TUSEN TAKK!

Eco Moyo langsiktige mål:

Eco Moyo ønsker å utdanne lokale entrepenører for å bygge opp selvstendighet og bærekraftighet.

Eco Moyo Education Centre:
1) Barneskole (220 students, 15 Staff)

2) Gårdsbruk (drevet av lokale ungdommer)

3) Micro-Businesses (selge gårdsprodukter og tjenester)